Dombóvárról

Dombóvár Dunántúl középpontjában, Tolna megyében a Kapos folyó mellett helyezkedik el, mely 1970-ben nyerte el városi rangját.


A város központjában, várja az érdeklődőket a Helytörténeti Múzeum, múzeumi Kávézó, és Tourinform iroda. Városunkban látogatható a Fekete István Múzeum is.


A Kossuth szoborcsoport 1952-ig a Parlament előtt állt, majd 1972-ben helyre állították ekkor került mai helyére a város szélén található gyönyörűen gondozott Szigeterdőbe. Az alkotó a forradalom és szabadságharc tragikus bukását faragta meg, az első független felelős kormány minisztereit is megörökítve. A virágokkal teli szép parkban egy kellemes sétát téve gyönyörködhetnek a monumentális szobrokban.


Dombóvárról kiérve a Gólyavár maradványai tekinthetők meg. A középkori Dombói várra ma csak falmaradványok emlékeztetnek. Az egyik megmaradt falcsonk a gólyák kedvelt fészkelő helye, ezért nevezik a helyiek Gólyavárnak.


2008 elején alakította ki a Városi Önkormányzat a Konda patak menti tanösvényt, ami a Nordic Walking szerelmeseinek kellemes túraútvonal.


A belváros a közelmúltban jelentős fejlődésen ment át. Impozáns épületei közti sétautak, és számos vendéglátóegység csalogatja a városba látogatókat.


Horgászati lehetőség: A Tüskei tó legérdekesebb része az észak felé elhúzódó felső-tó, melynek nádasai, tuskói is idilli látvánmyt nyújtanak, de a bennük lakó halak teszik teljessé az élményt. A tó fő hala a ponty, amur, keszeg, de sokan a kapitális harcsák miatt keresik fel vizünket. Csónak kölcsönzésre is lehetőség van, így gyönyörködhetünk a vadregényes tájban, mely jelentős része a partról nem tárul elénk. A tó mellett vendéglátóegység várja a horgászokat. A tó körül ideális sétautak csalogatnak relaxáló túrára.

VárosházaVár részletHelytörténeti múzeumCsónakázó tó

Termál Panzió

83541093601435526285.jpg
A ház gázfűtéses, minden szoba légkondicionált, külön vezérlővel, riasztóval ellátott, a bejárati kapu távvezérelt. 600 m2 alapterületen fekszik, bekerített, csendes nyugodt környezet, 5 autó részére zárt térköves parkoló. A panzió zöld területén mini játszótér található. A ház mögött térkövezett területen kültéri konyha található: előkészítő, mosogató, grillező, fedett bográcsozó.
 

Gunarasi termálfürdő

86251314931435495624.jpg
A Gunarasi Gyógy- és Strandfürdő Dombóvártól 5 km-re, egy 8 hektáros parkban található. A gunarasi vizet 1977-ben gyógyvízzé nyilvánították, ezzel az üdülőterület 1981-től gyógyfürdővé vált.
 

Dombóvár

82955806571435496066.jpg
Tolna megye második legnagyobb városa. A város Kaposvártól 29 km-re, Pécstől 45 km-re fekszik, a három megye - Somogy, Tolna, Baranya - határán. Nevezetességei: "Gólya-vár" romja, XVIII. századi római katolikus templom, Fekete István Múzeum, Helytörténeti Múzeum.